Business opportunities

LIOF zet pro-actief in op een aantal business opportunities ter stimulering van innovatie bij het bedrijfsleven in samenwerking met kennisinstellingen en campussen. Tegelijkertijd wordt ook actief ingezet op het 'terugpompen' van de kennis van innovatieprojecten naar de kennisinstellingen zodat het aankomend arbeidsmarktpotentieel kennis heeft van de meest recente innovaties en innovaties ook weer verder kunnen inbrengen in de organisaties.

big_data_icon.svg

Big Data

Het gebruiken en combineren van data wordt steeds belangrijker in de logistiek. Het slim koppelen van data draagt bij aan efficiency in de keten, denk hierbij aan het opsporen van vertragingen, het voorspellen van de vraag en het bundelen van ladingen. Logistiek is steeds meer ICT en datamining leidt tot kostenbesparing.

Wil u meer weten: bel of mail met Camille Hardy

robotica_icon.svg

Automatisering / robotisering

De robotisering in de logistiek neemt de komende jaren een grote vlucht, mede door de groei van e-commerce. Niet alleen retailers maar ook groothandels en logistieke dienstverleners investeren in toenemende mate in systemen waarmee ze een groot aantal kleine orders uiterst efficient kunnen verwerken.

Wil u meer weten: bel of mail met Camille Hardy

omnichannel_icon.svg

E-commerce

Een dynamisch e-commerce logistiek bedrijf maakt het verschil met toegevoegde waarde zoals het aanbieden van verschillende afleveropties en het analyseren van het aankoopgedrag van de webwinkelconsument. En gaat vaak nog een stap verder tot aan de retourenverwerking.

Wil u meer weten: bel of mail met Sander Hak

synchromodaliteit_icon.svg

Synchromodaliteit

Door de druk op kosten en het milieu, wordt het belang van duurzaam en goedkoper transport steeds groter. Synchromodaliteit staat voor een optimale inzet van diverse modaliteiten (weg, water en spoor).

Wil u meer weten: bel of mail met Dianne Soons

sociale_innovatie_icon.svg

Sociale innovatie

Sociale innovatie in de logistiek staat voor het beter benutten van de kennis en kwaliteit van medewerkers om het werk slimmer te organiseren. Ondernemers hebben de medewerkers nodig om de brug te slaan naar vernieuwing en vooruitgang.

Wil u meer weten: bel of mail met Dianne Soons

servitization_icon.svg

Servitization

Servitization is het veranderproces waar dienstverlening het fundament van een productiebedrijf wordt en bedrijven steeds meer verdienen aan services. Service is daarmee geen kostenpost meer maar een manier om meer winst te maken.

Wil u meer weten: bel of mail met Sander Hak

trade_compliance_icon.svg

Trade & Compliance

Het slim omgaan met wet- en regelgeving, zoals het verleggen van controles, leidt tot minder verstoringen in het logistieke proces.

Wil u meer weten: bel of mail met Sander Hak